ثبت موسسه حقوقی جزء دغدغه های افرادی است که در بازار اقتصادی قصد فعالیت های تجاری و بازرگانی دارند. موسسات حقوقی از جمله ارگانهای غیر تجاری هستند که هدفشان ارائه خدمات غیر تجاری مانند امور خیریه، پژوهش های علمی، خدمات شهری و آموزشی میباشند. همچنین، صدور کارت بازرگانی برای موسسات حقوقی یکی از مراحل مهم در راهاندازی کسبوکارهای مرتبط با تجارت بینالمللی محسوب میشود.
ما در این نوشته شرایط ثبت موسسه حقوقی، نحوه ثبت شرکت و مراحل ثبت موسسه حقوقی را بیان کرده و مدارک ثبت شرکت موسسه حقوقی را معرفی میکنیم و در آخر با بیان نکات ویژه در انتخاب نام موسسه به شما کمک خواهیم کرد.
ویدئوی زیر را مشاهده کنید و از خدمات عرشین حامی اطلاع پیدا کنید.
بیشتر بخوانید : همه چیز درباره ثبت شرکت تعاونی
شرایط ثبت موسسه حقوقی چیست؟
ثبت موسسه حقوقی نیازمند مراحل و شرایط خاصی است که در ادامه به برخی از مهم ترین شرایط ثبت موسسه حقوقی اشاره میکنیم:
• مدرک تحصیلی: حداقل یکی از اعضای موسسه باید دارای مدرک کارشناسی ارشد در رشته حقوق بوده و پروانه وکالت داشته باشد.
• تشکیل اساسنامه: برای قرارداد ثبت شرکت حقوقی باید اساسنامهای تهیه و تنظیم گردد که شامل اهداف، فعالیت ها و نحوه مدیریت موسسه باشد.
• انتخاب نام: در نظر گرفتن یک نام مناسب و غیر تکراری برای موسسه حقوقی ضروری است. نام باید با موضوع فعالیت موسسه همخوانی داشته باشد.
• آدرس ثبت: موسسه باید یک آدرس مشخص و قانونی برای ثبت داشته باشد که محل فعالیت آن را مشخص کند. و در صورت تغییر آدرس شرکت با مجدد اطلاعات را در اداره ثبت شرکت ، تغییر دهر .
• مدارک مورد نیاز: از دیگر شرایط ثبت شرکتهای حقوقی داشتن کپی مدارک تحصیلی و شناسایی اعضا، همچنین آماده بودن اساسنامه و فرم های مربوطه میباشد.
• ثبت موسسه در اداره مربوطه: پس از تهیه مدارک، باید به اداره ثبت شرکتها مراجعه کرده و نظامنامه ثبت شرکت حقوقی را ارائه کنید.
• اخذ مجوز از کانون وکلای دادگستری: در برخی موارد، دریافت مجوز از کانون وکلای مربوطه نیز لازم است.
پس از طی این مراحل و تأیید مدارک، موسسه حقوقی شما ثبت خواهد شد. بهتر است قبل از اقدام، با یک مشاور حقوقی یا وکیل متخصص در این زمینه مشورت کنید تا از جزئیات، مراحل دقیق و شرایط ثبت موسسه حقوقی آگاه شوید.
برای اطلاع از روشهای نقل و انتقال سهام اینجا کلیک کنید.
برای جزئیات بیشتر درباره ثبت شرکت سهامی عام کلیک کنید.
مراحل تاسیس موسسه حقوقی
مراحل تأسیس مؤسسه حقوقی به ترتیب شامل موارد زیر است:
- معرفی اعضای هیئتمدیره و دریافت پروانه تأسیس: ابتدا دو نفر را به عنوان هیئتمدیره معرفی کرده و سپس برای دریافت پروانه تأسیس از قوه قضاییه اقدام کنید. برای تمدید ثبت مؤسسه حقوقی نیز باید پروانه تأسیس توسط قوه قضائیه تمدید گردد.
- انتخاب نام مؤسسه: نام مؤسسه باید سهسیلابی باشد، در ابتدای آن کلمه “مؤسسه” ذکر شود و از کلمات لاتین و خارجی در آن استفاده نشود.
- تنظیم اساسنامه غیرتجاری: در اساسنامه، نام مؤسسه حقوقی، اعضای مؤسس، مشخصات آنها و محدوده فعالیتهای مؤسسه ذکر شده و پس از تأیید کانون وکلای دادگستری، مدارک تنظیمشده به اداره ثبت شرکتها ارجاع داده میشود و همزمان باید برای افتتاح حساب بانکی اقدام گردد.
- انتشار آگهی تأسیس: پس از دریافت آگهی تأسیس، طی 14 روز کاری در روزنامههای رسمی کثیرالانتشار منتشر شده و یک هفته بعد، مؤسسه حقوقی قابلتأسیس خواهد بود.
بیشتر بخوانید: ثبت شرکت خدماتی
هزینه ثبت موسسه حقوقی چقدر است؟
هزینه ثبت موسسه حقوقی به عوامل مختلفی بستگی دارد که میتواند متفاوت باشد. برخی از این عوامل عبارتند از:
هزینه های دولتی: این هزینهها شامل ثبت در اداره شرکتها و هزینه های مربوط به اخذ مجوز از کانون وکلای دادگستری است.
هزینه های مشاوره و وکالت: اگر از خدمات مشاوران حقوقی یا وکلا برای تنظیم مدارک و ثبت استفاده کنید، باید هزینههای مربوط به آن ها را نیز در نظر بگیرید.
هزینه های اداری: شامل هزینه های مربوط به تهیه و تنظیم اساسنامه و دیگر مدارک مانند انواع اقرارنامه های ثبت شرکتها میباشد.
به طور کلی، هزینه ثبت شرکت میتواند از چند میلیون تومان شروع شود و تا ده ها میلیون تومان ادامه یابد. برای برآورد دقیقتر، پیشنهاد می شود با یک وکیل یا مشاور حقوقی تماس بگیرید تا هزینههای مربوط به شرایط خاص شما را بررسی نمایند؛ همچنین میتوانید از کارشناسان عرشین حامی کمک بگیرید.
برای اطلاعات بیشتر و مشاوره در زمینه ثبت شرکت در ایران و مراحل قانونی آن، به این صفحه مراجعه کنید.
مدارک مورد نیاز ثبت موسسه حقوقی چیست؟
هر موسسه ای برای ثبت به مدارک خاصی نیاز دارد که ثبت موسسه حقوقی نیز از این مورد مستثنی نمیباشد. از جمله مدارک ثبت شرکت موسسه حقوقی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
• ارائه کپی مدارک تحصیلی اعضای موسسه، به ویژه مدرک کارشناسی ارشد حقوق و پروانه وکالت، هر موسسه به دو وکیل نیاز دارد که یکی از این وکلا باید حداقل 10 سال سابقه وکالت داشته باشد.
• ارائه کپی از شناسنامه و کارت ملی تمام اعضای موسسه به همراه یک نسخه کپی از آن
• ارائه دو نسخه از اساسنامه موسسه
• ارائه دو نسخه از تقاضا نامه ثبت شرکت
• ارائه دو نسخه از صورت جلسه
• اجازه نامه از کانون وکلای دادگستری و ارائه نسخه اصلی وکالتنامه
• ارائه مشخصات دقیق محل فعالیت موسسه
• ارائه گواهی عدم جرایم کیفری و یا سوء پیشینه
• تکمیل فرمهای مربوط به ثبت موسسه در اداره ثبت شرکت ها
• ضمیمه کردن قرارنامه به متن صورت جلسه
• ارائه فیش پرداختی برای هزینههای مربوطه
به طور کلی جمع آوری این مدارک کمک میکند تا فرآیند و مراحل ثبت شرکت موسسه حقوقی سریعتر انجام شود.
برای انتخاب نام موسسه حقوقی باید به چه نکاتی توجه کرد؟
در ثبت موسسه حقوقی، انتخاب نام با توجه به نوع فعالیت بسیار مهم میباشد. برای انتخاب نام موسسه حقوقی، به نکات زیر توجه کنید:
رسمی و معتبر: نام باید حرفه ای و قابل اعتماد به نظر برسد.
عدم تکراری: از انتخاب نامهای مشابه با موسسات دیگر خودداری کنید.
رعایت قوانین: نام باید با قوانین و مقررات ثبت شرکتها مطابقت داشته و شامل عبارات ممنوعه نباشد.
معنا و ارتباط: نام باید مرتبط با فعالیتهای حقوقی باشد و مفهوم روشنی ارائه دهد.
ساده و قابل یاد آوری: نامی انتخاب کنید که آسان به خاطر سپرده شود و تلفظ آن نیز ساده باشد.
با رعایت این نکات، میتوانید نامی مناسب برای موسسه حقوقی خود انتخاب نمایید.
بیشتر بخوانید : همه چیز درباره تغییر نام شرکت
ثبت موسسه غیرتجاری به شما امکان میدهد تا فعالیتهای آموزشی، فرهنگی، خیریهای یا خدماتی خود را بهصورت قانونی و رسمی انجام دهید. با ثبت این موسسه، میتوانید از حمایتهای دولتی، مجوزهای لازم و اعتبار حقوقی برخوردار شوید.برای اطلاعات دقیق تر این مقاله را مطالعه کنید.
جمع بندی
ما در این نوشته به بررسی ثبت موسسه حقوقی پرداختیم و نحوه ثبت شرکت حقوقی را مورد بررسی قرار دادیم، همچنین مراحل ثبت شرکت موسسه حقوقی را بیان کردیم. برای تاسیس موسسه، وجود اساسنامه شرکت، مدارک شناسایی اعضای موسس و وکالت نامه الزامی میباشد.
2 Comments
چطور میتوانم موسسه حقوقی خود را از لحاظ قانونی به ثبت برسانم و آیا نیاز به مشاوره حقوقی دارم؟
با کارشناسان عرشین حامی ارتباط بگیرید تا توضیحات این موضوع را به شما دوست عزیز راهنمایی بفرمایند.