ArshinHami

تبدیل نوع سهام

تبدیل نوع سهام

خدمات دیگر عرشین حامی :

ثبت تغییرات
اطلاعات بیشتر
رتبه‌بندی شرکت
اطلاعات بیشتر
تامین مهندس
اطلاعات بیشتر
خرید و فروش شرکت رتبه دار
اطلاعات بیشتر
Previous slide
Next slide

جهت دریافت مشاوره رایگان
شماره همراه خود را وارد کنید
تا همکاران ما با شما تماس بگیرند

جهت دریافت مشاوره رایگان ، شماره همراه خود را وارد کنید تا همکاران ما با شما تماس بگیرند

تبدیل نوع سهام

سهم همان‌طور که از نامش برمی‌آید بخشی از سرمایه شرکت سهامی بوده و مقدار مشارکت، نوع و میزان مسئولیت‌ها و تعهدات و همچنین میزان منافع صاحبان سهام در شرکت‌ها را مشخص می‌کند.پیش ‌از آنکه به سراغ مفهوم آن برویم ابتدا باید با انواع سهام به‌طور مختصر آشنا شوید.سهام شرکت‌ها به سه نوع سهام بانام، سهام بی‌نام و سهام ممتاز تقسیم‌بندی می‌شود. سهام ممتاز منظور سهامی است که طبق مقررات برای آن مزایایی در نظر گرفته می‌شود. حال که با مفهوم انواع سهام آشنا شدیم به درک مفهوم تبدیل نوع سهام شرکت   می‌پردازیم.در حقیقت تبدیل سهام شرکت یعنی تغییر شکل و ماهیت سهام به نوع دیگر و برای اجرای این کار باید ماده‌ای مشخص در اساسنامه شرکت‌های سهامی در اداره ثبت شرکت تغییر کرده و این تغییر ثبت شود.

برای صدور سهام شرکت چه شرایطی وجود دارد؟

تنها زمانی به یک شرکت سهام بانام تعلق می گیرد که همه سهام شرکت پذیره نویسی شده باشد و حداقل به میزان 35 درصد از سهام پرداخت شود. در صورتی سهام بی نام صادر خواهد شد که مبلغ اسمی سهام به طور کامل پرداخت شده باشد. بنابراین صدور سهام بی نام پیش از پرداخت ممنوع می باشد.در صورتی که فردی پیش از پرداخت مبلغ اسمی سهام برای صدور آن اقدام کند یا تصمیم به فروش سهام بگیرد مشمول مجازات قانونی می شود.

برای اطلاعات بیشتر درباره‌ی
تبدیل نوع سهام
با کارشناسان ما تماس بگیرید

تبدیل نوع سهام شرکت به چه معناست؟

تبدیل نوع سهام شرکت در واقعیت به تغییر ماهیت سهام شرکت اطلاق می‌شود. برای انجام این پروسه به‌ عنوان نمونه اگر بخواهید نوع سهام را از سهام بانام به بی‌نام و بالعکس و یا به سهام ممتاز تبدیل کنید باید بر طبق مقررات قانون تجارت صورت‌جلسه‌ای حاضر کرده و به امضاء مدیران و سهام‌داران برسانید و در مرحله بعد برای انجام امور ثبت قانونی به اداره ثبت شرکت‌ها ارسال کنید.

انواع تبدیل سهام در شرکت‌های سهامی

    • از نوع بانام به بی‌نام
    • از نوع بی‌نام به بانام
    • تبدیل سهام شرکت از نوع عادی به شکل سهام ممتاز

    تبدیل سهام از نوع بانام به سهام بی‌نام موجب می‌شود سهام‌داران اصلی مشخص ‌شده و در ضمن شخص از امتیاز دارایی سهام بهره‌مند شود. برخی مواقع هم با هدف جذب سرمایه و یا افزایش اعتبار و قدرت شرکت، اشخاصی با لابیگری از مسیرهای میان‌بر به سهام‌داران شرکت می‌پیوندند و به دلیل میزان نفوذ و موقعیت مالی‌شان سهام ممتاز شرکت را به نام خود ثبت می‌کنند.با این اوصاف تبدیل سهام عادی شرکت به نوع ممتاز هم یکی از شیوه‌های تبدیل نوع سهام است. فرایند تبدیل سهام شرکت مطابق با مقررات اساسنامه شرکت و بنابر تصمیم مجمع عمومی فوق‌العاده انجام می‌شود.

تبدیل سهام بی‌نام به سهام بانام

در گذشته امور مربوط به تبدیل سهام شرکت به دلیل سهولت امور مالیاتی و نقل‌ و انتقالات سهام به‌راحتی و به تعدد انجام می‌شد، اما مدت‌ها بعد به دلیل فرار مالیاتی سهام‌داران در نقل ‌و انتقالات سهام بانام به بی‌نام و بالعکس، لایحه اصلاحی در قانون تجارت شکل گرفت. برای تبدیل سهام بی‌نام به سهام بانام باید مراحل کار در روزنامه کثیرالانتشاری که آگهی‌های شرکت در آن به چاپ می‌رسد طی ۳ نوبت و هر بار به فاصله ۵ روز چاپ شود. در این شرایط تا ۶ ماه از زمان انتشار اولین آگهی آگهی، به سهام‌داران مهلت داده می‌شود که برای تبدیل سهام خود به شرکت مراجعه کنند. ( فرصت مشخص‌شده از زمان انتشار اولین آگهی نباید کمتر از ۶ ماه باشد) در این آگهی باید حتما لحاظ شود که پس‌ از پایان انقضای مهلت مشخص‌شده همه سهام بی‌نام به حساب می‌آید.

باطل شدن سهام بی‌نام

درصورتی‌که سهام بی‌نام در مهلت زمانی مشخص‌شده در ماده ۴۴ لایحه اصلاحی قانون تجارت برای تبدیل به سهام با‌نام به محل اصلی شرکت تحویل داده نشود باطل محسوب می‌شود و به همان تعداد سهام بانام صادر می‌شود. درصورتی‌که سهام شرکت در بورس اوراق بهادار قابل‌قبول باشد از روش بورس و در غیر این صورت به شیوه حراج به فروش می‌رسد. آگهی حراج می‌بایست حداکثر تا ۱ ماه پس ‌از رسیدن انقضای ۶ ماه و در یک نوبت در روزنامه کثیرالانتشار شرکت به چاپ برسد.