ArshinHami

تغییرات نقل و انتقال سهام

تغییرات نقل و انتقال سهام

خدمات دیگر عرشین حامی :

ثبت تغییرات
اطلاعات بیشتر
رتبه‌بندی شرکت
اطلاعات بیشتر
تامین مهندس
اطلاعات بیشتر
خرید و فروش شرکت رتبه دار
اطلاعات بیشتر
Previous slide
Next slide

جهت دریافت مشاوره رایگان
شماره همراه خود را وارد کنید
تا همکاران ما با شما تماس بگیرند

جهت دریافت مشاوره رایگان ، شماره همراه خود را وارد کنید تا همکاران ما با شما تماس بگیرند

شاید تابه‌حال مواردی در خصوص نقل‌ و انتقال سهام در شرکت‌های سهامی خاص شنیده باشید؛ اما در این فرصت کوتاه می‌خواهیم بدانیم نحوه فروش سهام چگونه است؟ چه ویژگی هایی دارد؟ و برای نقل ‌و انتقال سهام چه مراحلی باید طی شود؟ در ضمن میزان مالیات پرداختی در این پروسه چه میزانی خواهد بود؟

سهام یک شرکت مهم‌ترین دارایی و شاکله شرکت و به ‌عنوان پشتوانه‌ای برای ادامه فعالیت مطرح است؛ به‌گونه‌ای که از جمله مدارکی که در هنگام ثبت شرکت سهامی خاص باید ارائه شود تأمین سرمایه اولیه برای شروع کار شرکت است.

سهام به صورت با نام یا بی نام و با قابلیت انتقال به غیر یا بدون این قابلیت صادر می شود و مجموع کل سهام به نوعی سرمایه شرکت را تعیین می کند. تغییرات نقل و انتقال سهام موضوع مهمی است که باید با توجه به اصول و شرایط این کار به صورت دقیق انجام شود تا هیچ مشکلی در این زمینه ایجاد نشود.

سهام شرکت به شکل‌های مختلفی قابل انتقال است که در ادامه قصد داریم نحوه نقل ‌و انتقال سهام در شرکت‌های سهامی را بررسی کنیم.

نحوه ثبت نقل و انتقال سهام

روند نقل و انتقال سهام در مورد شرکتهای سهامی خاص

هنگامی‌که تمام اعضای شرکت بخواهند شرکت را به فرد جدیدی واگذار کنند یا این‌که تعدادی از سهام‌داران تصمیم به خروج از شرکت و واگذاری سهام خود به اعضای جدید یا پیشین شرکت داشته باشند در این شرایط سهام شرکت باید به افراد جدید منتقل شود. همان‌طور که اشاره شد انتقال سهام در شرکت‌های سهامی خاص به گونه‌های مختلف امکان‌پذیر است که عبارت‌اند:

  • از خارج شدن یکی از شرکاء و اضافه شدن فرد جدیدی به شرکت برای جایگزینی و انتقال سهام شرکت به شخص جدید
  • فروش میزانی از سهام شرکت‌های سهامی خاص و واگذاری آن به سهام‌دار یا سهام‌داران جدید
  • خارج شدن هر کدام از اعضای هیئت‌مدیره و عدم ادامه همکاری با شرکت و انتقال سهام به سایر اعضای هیئت‌مدیره و سهام‌داران شرکت

هر گونه نقل ‌و انتقال سهام چه برای شرکت‌های سهامی خاص و چه در مورد شرکت‌های با مسئولیت محدود در سامانه ثبت شرکت‌ها منعقد می‌شود. این اقدام در راستای تصمیم‌های ویژه‌ای که بعد از پروسه ثبت شرکت اتخاذ می‌شود ضرورت دارد. دلیل این ضرورت این است که تعداد شرکا در این روند افزایش یا کاهش پیدا می‌کند و میزان سرمایه شرکت تغییر می‌کند.

  • انتقال سهام ممکن است بی‌نام یا با نام باشد.
  • میزان سهام شرکت تغییر می‌کند چرا که شرکا سهام را به یکدیگر واگذار می‌کنند
  • واگذاری کل سهام شرکت در قالب فروش سهام

بنابراین تمام تغییرات در سرمایه و سهام شرکت باید در اداره ثبت شرکت‌ها ثبت شود.

برای اطلاعات بیشتر درباره‌ی
تغییرات نقل و انتقال سهام
با کارشناسان ما تماس بگیرید

نقل و انتقال سهام در شرکت چگونه است؟

آشنایی با انواع سهام در هنگام تغییرات نقل و انتقال سهام اهمیت زیادی دارد و به شما در انجام صحیح روند نقل و انتقال سهام شرکت کمک می کند. انواع سهام عبارتند از سهام با نام، سهام بی نام و سهام ممتاز که در ادامه ویژگی های هر نوع را بیان می کنیم.

نقل و انتقال سهام در شرکت چگونه است؟

  • سهام با نام سهامی است که مشخصات صاحب آن در دفاتر ثبتی و روی برگ سهام ثبت می شود. زمانی که مدیران قصد داشته باشند سهام را به عنوان وثیقه قرار دهند حتما باید از نوع سهام با نام باشد. همچنین سهام افرادی که زیر سن قانونی هستند نیز باید به صورت با نام باشد. نقل و انتقال سهام در این نوع قابل اجرا است و باید با توجه به اصول قانونی این کار انجام شود.
  • سهام بی نام نوعی سهام است که در برگه های آن نام صاحب آن نوشته نمی شود و در وجه حامل می باشد. نقل و انتقال سهام در این مورد نیاز به ثبت و انجام امور دفتری ندارد و تنها با سپردن برگه سهام به فرد دیگر، انتقال سهام انجام شده است.
  • سهام ممتاز نیز نوعی دیگر از سهام شرکت است که دارای مزایای خاصی می باشد و این مزایا با نظر همه سهام داران تعیین و در اساسنامه شرکت ثبت می شود. مزایا و اولویت های این نوع سهام شرایط خاصی را در نحوه ثبت نقل و انتقال سهام ایجاد می کند.

برای نقل و انتقال سهام شرکت سهامی خاص می توانید از کارشناسان مجموعه عرشین حامی کمک بگیرید. این کارشناسان همچنین می توانند در زمینه خرید و فروش شرکت رتبه دار نیز به شما کمک کنند.

مالیات نقل‌ و انتقال سهام

در مراحل پیگیری نقل و انتقال سهام در شرکتهای سهامی خاص تمام سهامدارانی که سهامی واگذار یا دریافت میکنند مکلف به پرداخت مالیات هستند.

هنگامی‌که نقل و انتقال سهام در جریان است شخص واگذارکننده باید بعد از تنظیم صورت‌جلسه به حوزه مالیاتی معین مراجعه کند و برگه مفاصا حساب بگیرد.برای دریافت برگه مفاصا حساب لازم است شخص به میزان ۴ درصد از سهامی که قصد انتقال آن را دارد به عنوان مالیات پرداخت کند. تصور کنید وقتی شخصی بخواهد ۱۰۰ هزار تومان از سهامش را منتقل کند باید ۴ هزار تومن را به ‌عنوان مالیات پرداخت کند.

مالیات نقل و انتقال سهام

انواع سهام قابل انتقال

سهام شرکت‌ها را می‌توان به انواع مختلفی بخش‌بندی کرد:

  • سهام به‌ طورکلی به ۲ مدل سهام بی‌نام و سهام با نام طبقه‌بندی می‌شود
  • شرکت شکل سهام از لحاظ ماهیت آورده که صاحب سهام دارد به دو شکل سهام نقدی و سهام غیرنقدی تفکیک می‌شود. سهام شرکت به ‌منظور تاثیر روی نحوه فعالیت و مدیریت شرکت و کنترل شرایط آن به دو نوع سهام کنترلی و سهام مدیریتی تقسیم‌بندی می‌شود.
  • سهام از لحاظ حقوقی و تعیین مسئولیت حقوقی صاحب سهام که در ارتباط با سرمایه شرکت است، به ۲ مدل سهام ممتاز و عادی بخش‌بندی می‌شود. هنگامی‌که شرکت را تاسیس می‌کنید باید نوع سهام را مشخص کنید چرا که تعیین نوع سهام در روند فعالیت‌های شرکت تاثیر گذار است.

میزان این سهام و نوع آن نشان‌دهنده خسارت‌هایی است که مدیران در طی پروسه مدیریت خود به شرکت وارد کرده اند بنابراین تا زمانی‌که بدهی‌های شان را به‌ طور کامل پرداخت نکنند، مجاز به انتقال سهام به افراد جدید نیستند.

البته در این‌که سهام با نام یا بی‌نام به اعضای جدید و پیشین منتقل شود ممانعتی وجود ندارد. در ضمن امکان رهن سهام وجود دارد اما اجاره سهام امکان‌پذیر نیست. در روند فروش سهام در شرکتهای سهامی خاص یا شرکتهای با مسئولیت محدود برای نقل و انتقال سهام مجاز باید مدارک شناسایی سهامداران سابق و جدید شرکت به ضمیمه روزنامه تاسیس و آخرین تغییرات را ارائه دهید.

انواع سهام قابل انتقال

مدارک مورد نیاز برای تغییرات نقل و انتقال سهام

برای نقل و انتقال سهام شرکت باید مدارک زیر را به طور کامل ارائه دهید:

  • مدارک شناسایی سهام داران شامل کپی شناسنامه و کارت ملی
  • روزنامه رسمی آگهی تاسیس و ثبت شرکت
  • آگهی آخرین تغییرات شرکت

موضوع مهم در نحوه ثبت نقل و انتقال سهام پرداخت مالیات کلیه سهام شرکت است.

مراحل تغییرات نقل و انتقال سهام

برای پاسخ به سوال نقل و انتقال سهام در شرکت چگونه است؟ باید به مراحل زیر اشاره کنیم:

  • جلسه هیات مدیره
  • تنظیم صورت جلسه رسمی با ثبت امضای انتقال دهنده و پذیرنده سهام و همچنین اعضای هیات مدیره، تغییرات هیئت مدیره شرکت نیز در صورت نیاز باید اعلام شود.
  • ارائه مدارک شناسایی انتقال دهنده و پذیرنده سهام
  • دریافت برگه مفاصا از سازمان امور مالیاتی کشور
  • ثبت نام تمام افراد صاحب سهم قبل و پس از نقل و انتقال سهام

کارشناسان مجموعه عرشین حامی می توانند در زمینه نقل و انتقال سهام شرکت سهامی خاص و سایر شرکت ها به شما کمک کنند. همچنین در زمینه رتبه بندی شرکت نیز می توانید از این مجموعه کمک بگیرید.