گواهینامه صلاحیت پیمانکاری
شماره همراه خود را وارد کنید
تا همکاران ما با شما تماس بگیرند
جهت دریافت مشاوره رایگان ، شماره همراه خود را وارد کنید تا همکاران ما با شما تماس بگیرند
گواهینامه صلاحیت پیمانکاری یک مدرک رسمی است که به پیمانکاران داده می شود و نشان دهنده توانایی و تخصص آن ها در اجرای پروژه ها است. این گواهینامه توسط اداره کار استان ها صادر می شود و معیارهایی مانند سابقه کاری، تجهیزات و ماشین آلات، نیروی انسانی متخصص، توان مالی و غیره را مورد ارزیابی قرار می دهد.
اخذ گواهینامه صلاحیت پیمانکاری برای شرکت ها بسیار حائز اهمیت است، زیرا به آن ها اعتبار و اطمینان لازم را برای شرکت در مناقصات و پروژه های بزرگ می دهد. همچنین این گواهینامه نیز مانند اخذ رتبه پیمانکاری نشان دهنده توانمندی و کیفیت کار پیمانکار است و به صاحبان پروژه کمک می کند تا پیمانکار مناسب را برای اجرای پروژه خود انتخاب کنند. در این مقاله به بررسی ویژگی ها، اهمیت، فرآیند و شرایط اخذ گواهینامه صلاحیت پیمانکاری خواهیم پرداخت.
فهرست مطالب
گواهی نامه صلاحیت پیمانکاری چیست ؟
در پاسخ به سوال گواهینامه صلاحیت پیمانکاری چیست؟ باید بگوییم که طبق این گواهینامه که مجوز اداره کار نیز نامیده می شود، یک ارگان دولتی مانند اداره کار استان صلاحیت انجام کار شرکت یا فرد را تأیید می کند. برخی از مهم ترین ویژگی های گواهینامه صلاحیت پیمانکاری عبارتند از:
- سابقه کاری و تجربه پیمانکار در پروژه های مشابه
- توان مالی و پشتوانه اعتباری پیمانکار
- تجهیزات و ماشین آلات مورد نیاز برای اجرای پروژه
- نیروی انسانی متخصص و ماهر در پیمانکاری
- کیفیت و استاندارد کار اجرا شده در پروژه های قبلی
- رعایت مقررات و ضوابط ایمنی و بهداشت در کارگاه
داشتن گواهینامه صلاحیت پیمانکار برای مشارکت در مناقصات و پروژه های بزرگ ساختمانی، صنعتی و عمرانی الزامی است. این گواهینامه به صاحبان پروژه اطمینان می دهد که پیمانکار انتخاب شده از توانایی، تجربه و مدیریت لازم برخوردار است. از سال 1397 تمامی کارفرمایان تنها با شرکت های پیمانکاری که این گواهینامه را گرفته باشند، می توانند قرارداد ببندند.
بیشتر بخوانید: ثبت شرکت با مسئولیت محدود
برای اخذ گواهینامه صلاحیت پیمانکاری چه مدارکی نیاز است؟
دریافت این گواهینامه به اندازه ثبت شرکت اهمیت دارد و نباید نسبت به آن بی توجه بود. برای اخذ گواهینامه صلاحیت پیمانکاری از اداره کار استان باید مدارک زیر را به اداره کار استانی که در اساس نامه شرکت ذکر شده است ارائه دهید:
- مدارک اعضاء هیئت مدیره و مدیرعامل شرکت ( تغییرات هیئت مدیره شرکت بعد از ارائه این مدارک را باید در اسرع وقت اعلام کنید)
- طرح طبقه بندی مشاغل ( طرحی که در آن حقوق و مزایای کارمندان شرکت با توجه به سابقه و شرایط کاری آن ها مانند سختی کار، ساعت کار، شب کاری و غیره تعیین می شود. این طرح باید توسط اداره کار تأیید شود)
- قولنامه یا سند مالکیت ( دفتر کار شرکت پیمانکاری نباید با عنوان مسکونی به ثبت رسیده باشد بلکه باید اداری، تجاری یا شبه اداری باشد)
- فیش پرداخت حقوق
- مدارک ثبتی شرکت ( تغییرات شرکت باید در اسرع وقت اعلام شود)
- لیست بیمه ( حداقل نفرات یک شرکت پیمان کاری سه الی چهار نفر است و باید مدارک مربوط به بیمه و پرداخت حقوق این افراد به صورت قابل استعلام برای دریافت گواهینامه صلاحیت پیمانکاری، در لیست بیمه ارائه شود)
مقاله بررسی گام به گام مراحل ثبت شرکت را مطالعه کنید و با تمامی مراحل ثبت شرکت بهصورت دقیق و شفاف آشنا شوید!
مراحل دریافت گواهینامه صلاحیت پیمانکار
با توجه به اهمیت و الزام اخذ گواهینامه صلاحیت پیمانکاری بهتر است به طور کامل با مراحل، شرایط و مدارک مورد نیاز برای دریافت این گواهینامه آشنا باشید تا بتوانید در کمترین زمان ممکن این مدرک را دریافت کرده و اعتبار لازم برای انجام پروژه ها و دریافت مناقصه ها را به دست آورید. مراحل دریافت گواهینامه صلاحیت پیمانکاری عبارتند از:
در صورت تأیید پرونده توسط اعضای کیمته فنی، گواهینامه صلاحیت پیمانکاری از سوی اداره کار استان و تحت نظارت وزارت تعاون و رفاه اجتماعی صادر می شود. توجه داشته باشید که اخذ این گواهینامه متفاوت از رتبه بندی شرکت می باشد و باید طبق مراحلی که توضیح دادیم و با ارائه مدارکی که ذکر کردیم انجام شود.
شرایط اخذ گواهینامه صلاحیت پیمانکاری
همانطور که توضیح دادیم، گواهینامه صلاحیت پیمانکاری با گواهینامه صلاحیت ایمنی (HSE) متفاوت است و باید با ارائه مدارکی که ذکر شد به اداره کار استان مراجعه کرده و پس از انجام پیگیریهای لازم، آن را دریافت کرد.
نکات مهم در این زمینه:
- شرکتهای فنی مهندسی که بزرگتر هستند، برای دریافت این گواهینامه باید توسط سازمان برنامه و بودجه کشور (ساجات) بررسی و تأیید شوند. پس از تأیید، گواهینامه صلاحیت پیمانکاران به آنها ارائه میشود.
- شرکتهای پیمانکاری کوچکتر مانند شرکتهای پیمانکار تأسیساتی یا خدماتی نیز باید طبق ضوابط مشخص، از طریق اداره کار بررسی و تأیید شوند.
شرکتهایی که برای شرکت در مناقصات و گرفتن پروژههای بزرگ نیاز به گواهینامه صلاحیت پیمانکاری دارند شامل موارد زیر هستند:
- کارخانجات تولیدی که از وزارت صمت مجوز تولید دریافت کردهاند.
- شرکتهای تعمیر و نگهداری تجهیزات اداری.
- شرکتهای تأسیسات (مثلا شرکت تاسیسات آب و فاضلاب)
- شرکتهای خدمات حملونقل.
- شرکتهای امور آشپزخانه و رستوران.
- شرکتهای خدمات عمومی و نگهبانی.
- شرکتهای چاپ و تکثیر.
- شرکتهای فضای سبز.
- شرکتهای خدمات تأمین منابع انسانی و غیره.
این گواهینامه تا سه سال اعتبار دارد و پس از این مدت باید برای تمدید آن در اسرع وقت اقدام شود.
مدت زمان دریافت گواهینامه
فرآیند دریافت این گواهینامه حدود چهار الی پنج ماه زمان میبرد، اما این مدت به میزان پیگیریهای لازم و کامل بودن تمامی مدارک ارائهشده بستگی دارد. کارشناسان مجموعه عرشین حامی میتوانند در این زمینه به شما کمک کرده و با انجام پیگیریهای لازم، این گواهینامه را در زمان کوتاهتری برای شما دریافت کنند.
نکته مهم برای شرکتهای فنی مهندسی و خدماتی
- شرکتهای فنی مهندسی جهت شرکت در مناقصهها، علاوه بر این گواهینامه، باید رتبه پیمانکاری خود را نیز دریافت کرده باشند. در این زمینه میتوانید از خدمات مجموعه عرشین حامی در رابطه با خرید و فروش شرکت رتبهدار استفاده کنید.
- شرکتهای خدماتی برای شرکت در مناقصهها، بعد از اخذ گواهینامه صلاحیت پیمانکاری، باید گواهینامه صلاحیت پیمانکار را نیز دریافت کنند.
مقاله ثبت شرکت خدماتی را بخوانید تا با مراحل، شرایط و نکات مهم راهاندازی یک شرکت خدماتی آشنا شوید!
بیشتر بخوانید : کارت پیمانکاری
در فرآیند اخذ گواهینامه صلاحیت پیمانکاری، اگر اعلام ورشکستگی شخص حقیقی پیش از درخواست انجام شده باشد، این موضوع میتواند تأثیرات منفی بر روند دریافت گواهینامه داشته باشد. شخص حقیقی که ورشکستگی خود را اعلام کرده است، ممکن است به دلیل مشکلات مالی و حقوقی قادر به دریافت گواهینامه صلاحیت پیمانکاری نباشد. بنابراین، برای کسانی که قصد دارند گواهینامه پیمانکاری دریافت کنند، ضروری است که وضعیت مالی و حقوقی خود را بهروز کرده و از هرگونه مشکلی که میتواند مانع از اخذ گواهینامه شود، جلوگیری کنند.
جمع بندی
در این نوشته با بیان و بررسی اهمیت، مراحل، مدارک مورد نیاز و شرایط اخذ گواهینامه صلاحیت پیمانکاری، به طور کامل به سوال گواهینامه صلاحیت پیمانکاری چیست؟ پاسخ دادیم. همان طور که توضیح دادیم شرکت های پیمانکاری برای شرکت در مناقصه ها و دریافت پروژه های بزرگ باید برای گرفتن این گواهینامه اقدام کنند؛ زیرا کارفرمایان طبق قانون تنها مجازند با شرکت هایی که این گواهینامه را دریافت کرده اند، قرارداد ببندند.
با توجه به اهمیت و ضرورت دریافت این گواهینامه باید در اسرع وقت برای اخذ آن اقدام کنید. کارشناسان و مشاوران مجموعه عرشین حامی می توانند در این زمینه و تمامی زمینه های مورد نیاز شرکت ها مانند ثبت شرکت با مسئولیت محدود و غیره به شما کمک کنند. با انجام پیگیری های لازم توسط این کارشناسان مدت زمان مورد نیاز برای دریافت گواهینامه های لازم، تغییرات نقل و انتقال سهام و تمامی کارهای ثبتی دیگر کاهش می یابد و دیگر زمان خود را برای شرکت در مناقصه ها و پروژه های سود آور از دست نخواهید داد.
info@arshinhami.com
تمامی حقوق این وبسایت برای تیم عرشین حامی محفوظ میباشد.
2 Comments
گواهینامه صلاحیت پیمانکاری برای شرکتهای خارجی هم صادر میشه؟ چطور میتونن در ایران از این گواهینامه استفاده کنن؟
بله، گواهینامه صلاحیت پیمانکاری برای شرکتهای خارجی نیز صادر میشود، اما برای دریافت آن نیاز به رعایت برخی شرایط خاص دارند. شرکتهای خارجی برای دریافت این گواهینامه باید ثبت قانونی در ایران داشته باشند، که این میتواند شامل ثبت شعبه، نمایندگی یا شرکت مشترک با یک شرکت ایرانی باشد. برای استفاده از این گواهینامه در ایران، شرکتهای خارجی باید ابتدا مدارک و مستندات مورد نیاز مانند سابقه کاری، توان مالی، و نیروی انسانی را به سازمان برنامهریزی و نظارت بر پیمانکاری ارائه دهند. سپس پس از تایید صلاحیت، میتوانند در پروژههای دولتی یا خصوصی در ایران شرکت کنند. این گواهینامه به آنها این امکان را میدهد که در مناقصات و پروژههای عمرانی، صنعتی و خدماتی مشارکت داشته باشند.