شرکت تعاونی
خدمات دیگر عرشین حامی :
جهت دریافت مشاوره رایگان
شماره همراه خود را وارد کنید
تا همکاران ما با شما تماس بگیرند
جهت دریافت مشاوره رایگان ، شماره همراه خود را وارد کنید تا همکاران ما با شما تماس بگیرند
ثبت شرکت تعاونی
شرکت تعاونی، شرکتی است که اشخاص حقیقی برای انجام فعالیت در امور مربوط به تولید و توزیع، جهت اهداف مصرح در قانون بخش تعاونی تشکیل میدهند. این شرکت با هدف بهبود وضعیت اقتصادی و اجتماعی اعضا، به وسیله همکاری و تشریک مساعی آنها با رعایت قانون مزبور تشکیل خواهد شد. در این مطلب قرار است درباره نحوه ثبت شرکت تعاونی صحبت کرده و به تمامی شرایط و مدارک لازم در این زمینه اشاره کنیم. پس همراه ما باشید تا با چگونگی تشکیل یک شرکت تعاونی آشنا گردید.
اهداف شرکت تعاونی
اهداف شرکت تعاونی عبارتند از:
- ایجاد و تامین شرایط و امکانات کار برای همه جهت رسیدن به اشتغال کامل
- قرار دادن وسایل کار در اختیار افرادی که توانایی کار دارند اما وسایل ندارند
- پیشگیری از تمرکز و تداول ثروت در دست افراد و گروههای خاص، برای محقق کردن عدالت اجتماعی
- جلوگیری از کارفرمای مطلق شدن دولت
- قرار گرفتن مدیریت سرمایه و منابع در اختیار نیروی کار و تشویق کردن جهت بهره برداری مستقیم از حاصل کار خود
- جلوگیری ازانحصار، احتکار، تورم و اضرار به غیر
انواع شرکت تعاونی
شرکتهای تعاونی انواع مختلفی دارند که در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد:
- شرکت تعاونی وام و اعتبار
- شرکت تعاونی تولید محصولات صنعتی و کشاورزی
- شرکت تعاونی توزیع و فروش محصولات
- شرکت تعاونی بیمه محصولات و حیوانات
- شرکت تعاونی مصرف
- شرکت تعاونی ساختمان مسکن
- شرکت تعاونی نمایندگی کارخانجات و موسسات تولیدی
لازم است بدانید که شرکتهای تعاونی به طور کلی دارای دو نوع هستند که عبارتند از: شرکت تعاونی تولید و شرکت تعاونی توزیع. شرکتهای تعاونی تولید، شامل تعاونیهای میشوند که به امور کشاورزی، دامداری، پرورش ماهی و… مرتبط هستند و هر عضو در آنها باید به کار اشتغال داشته باشد.
شرکتهای تعاونی توزیع نیز آنهایی هستند که نیاز مشاغل تولیدی یا مصرف کنندگان عضو خود را در چارچوب مصالح عمومی و با هدف کاهش هزینه تعاونیها، تامین خواهند کرد.
مدارک لازم برای ثبت شرکت تعاونی
شرکتها و اتحادیههای تعاونی، برابر قانون مزبور و آییننامه مربوطه تصویب خواهند شد؛ با وجود این مدارکی برای ثبت این شرکتها مورد نیاز است. جهت ثبت شرکت تعاونی لازم است مدارک زیر را ارائه دهید:
- اساسنامه تصویب شده شرکت تعاونی در اولین مجمع عمومی عادی در ۴ نسخه. لازم است بدانید که شرکت تعاونی، باید اساسنامه داشته باشد. همچنین اساسنامه انواع شرکتهای تعاونی به صورت نمونه اساسنامه توسط وزارت تعاون تهیه شده و به تشکیل دهندگان شرکت داده خواهد شد.
- مجوز اداره تعاون جهت ثبت شرکت تعاونی ؛ وزارت تعاون باید «مجوز ثبت» صادر کند.
- دعوتنامه تشکیل اولین مجمع عمومی عادی در سه نسخه
- صورتجلسه اولین مجمع عمومی عادی مبنی بر تصویب اساسنامه و انتخاب اولین هیئت مدیره و بازرس یا بازرسان در سنین
- رسید پرداخت سرمایه شرکت طبق اساسنامه به صندوق تعاون در سه نسخه
- لیست اسامی و مشخصات و نشانی از اعضای اولین هیئت مدیره و بازرسان
- لیست اسامی حاضرین در اولین مجمع عمومی عادی در سه نسخه به همراه امضاء آنها
- صورتجلسه اولین هیئت مدیره مبنی بر انتخاب رئیس، نایب رییس و منشی هیئت مدیره و انتخاب مدیرعامل و تعیین کردن صاحبان امضای مجاز
- لیست و مشخصات اعضای هیئت مدیره و بازرسان و مدیر عامل
- صدور مجوز ثبت شرکت تعاونی به وسیله اداره کل یا ادارات تعاون شهرستان ذیربط
نحوه ثبت شرکت تعاونی
شرکت تعاونی میتواند در قالب شرکت سهامی یا هر روشی که شرکا تعیین کنند؛ تشکیل و اداره شود. بدیهی است که نحوه ثبت و اداره این شرکت، نباید با قوانین و مقررات در تضاد باشد.
تاسیس شرکتهای تعاونی بر اساس اقدام مجمع موسسه که متشکل از افرادی واجد شرایط عضویت خواهد بود، صورت میگیرد. تعداد اعضای مجمع عمومی موسس هفت نفر است که این هفت نفر، سه نفر را از میان خود به عنوان هیئت موسس انتخاب کرده و هیئت اخیر یک نفر نماینده تام الاختیار خود را به اداره کل تعاون معرفی میکند.
پس از آن، هیئت موسس اساسنامه شرکت تعاونی را طبق قوانین و تطبیق آن با اساسنامههای مقبول وزارت تعاون، تنظیم میکند. سپس لازم است طرح پیشنهادی به صورت کلی تهیه شود. در نهایت تقاضانامه کتبی تاسیس شرکت تقدیم شده و اولین مجمع عمومی جهت تصویب و ثبت اساسنامه و تعیین هیئت مدیره و سایر وظایف مجمع عمومی، بعد از کسب موافقت وزارت یا اداره کل تعاون دعوت و تشکیل میشود.
باید بدانید که اداره تعاون پس از بررسی و اظهارنظر مدارک فوق، موافقت اولیه خود را اعلام میکند و اولین جلسه رسمی مجمع عمومی عادی با شرکت متقاضیان همراه با رسید لازم اتحادیه سهام مقرر تشکیل میشود. در نهایت انجام برخی مراحل دیگر لازم است تا ثبت شرکت تعاونی انجام گیرد.
اخذ پروانه تاسیس
پس از اینکه ثبت شرکت انجام شد، لازم است مراحلی طی شوند با پروانه تاسیس طبق دستورالعمل وزارت تعاون اخذ شود. این مراحل به شرح زیر هستند:
- درخواست کتبی شرکت یا اتحادیه تعاونی
- ارائه دادن مدارک ثبت شرکت یا اتحادیه تعاونی و آگهی تاسیس مندرج در روزنامه رسمی
- تعیین کردن شماره مخصوص از طرف وزارت تعاون یا اداره کل تعاون استان برای شرکت تعاونی ثبت شده
- صدور پروانه تاسیس برای متقاضی به وسیله وزارت تعاون یا اداره کل تعاون استان
پیش نیازهای ثبت شرکت تعاونی
تعداد متقاضیان شرکت باید حداقل ۷ نفر بوده و این متقاضیان لازم است شرایط قانونی زیر را داشته باشند تا قادر به عضویت در شرکت تعاونی باشند:
- تابعیت جمهوری اسلامی ایران
- نداشتن ممنوعیت قانونی و حجر
- خرید حداقل سهام در اساسنامه
- درخواست کتبی برای عضویت در تعاونی
- دادن تعهد برای رعایت مقررات تعاونی
- عدم عضویت در شرکت های تعاونی مشابه
حرف آخر ثبت شرکت تعاونی
در این مطلب به طور کامل درباره نحوه ثبت شرکت تعاونی صحبت کردیم. لازم است بدانید که طی کردن مراحل ثبت توسط خود متقاضیان امکانپذیر خواهد بود. با وجود این بسیاری از افراد زمان کافی برای انجام مراحل اداری و قانونی این کار را ندارند و یا از علاقه و اطلاعات کافی، برای طی کردن این مراحل برخوردار نیستند.
به همین دلیل ما به شما پیشنهاد میکنیم که از خدمات موسسه مااستفاده کنید. این موسسه میتواند به شما در طی کردن مقاله ذکر شده کمک کرده و در نتیجه زمان زیادی از شما گرفته نخواهد شد تا شرکت خود را ثبت کنید. شما همچنین میتوانید از مشاوره حرفهای کارشناسان ما استفاده کنید تا مراحل ثبت شرکت خود را به بهترین نحو ممکن انجام دهید.