ثبت شرکت سهامی خاص | مراحل + مدارک مورد نیاز برای آن
شرکت سهامی شرکتی است که سهامداران آن مالک سهام هستند. شرکتهای سهامی دارای سرمایه تقسیم شده به سهام هستند که هم میتواند در مالکیت بنیانگذاران و هم اشخاص ثالث باشد، این امر با تملک سهام در بازار امکانپذیر است. در این شکل از تجارت، شرکا یا شرکتکنندگان شخصاً در قبال خسارات شرکت با کل شرکت سهامی محدود به ارزش دارایی آن مسئول نیستند. یکی از مزایای ثبت شرکت سهامی خاص میتواند خریدوفروش توسط سهامداران باشد. هر یک از سهامداران به نسبتی که از طریق سهام آنها مشهود است مالک سهام شرکت میباشند.
شرکت سهامی خاص نوعی شرکت با مسئولیت محدود است که سهام آن در اختیار کمتر از پنجاه (50) نفر است. این سهام در دسترس عموم نیست. اکثر مشاغلی که به صورت خصوصی ثبت شدهاند، شرکتهای سهامی خاص هستند.
بیشتر بخوانید : نظامنامه ثبت شرکت
شرکت سهامی خاص چیست؟
شرکتهای سهامی، از جمله متداولترین انواع شرکتهای تجاری در ایران هستند. این شرکتها به دو نوع تقسیم میشوند: شرکتهای سهامی عام و شرکتهای سهامی خاص. در شرکت سهامی عام، موسسان قسمتی از سرمایه شرکت را به وسیله فروش سهام به مردم تامین میکنند. در مقابل در شرکت سهامی خاص ، همه سرمایه در هنگام تاسیس، تنها توسط موسسان تامین خواهد شد..
شرکتهای سهامی خاص، از جمله رایجترین شرکتهایی هستند که در ایران به ثبت میرسند. این نوع شرکت در واقع شرکتی تجاری بوده که سرمایه آن به سهام تقسیم شده و همانطور که گفته شد، همه سرمایه توسط موسسان آن تامین خواهد شد. همچنین مسئولیت سهامداران در مقابل سود و زیان شرکت، مستقیماً وابسته به مبلغ اسمی سهام آنها خواهد بود.
منظور از مبلغ اسمی سهام هر فرد صاحب سهم، تمامی مبلغی است که در شرکت سرمایه گذاری نموده است. همانطور که گفته شد، مسئولیت هر صاحب سهم در بدهیهای شرکت، به مبلغ سرمایه وی محدود میشود. همچنین لازم است بدانید که سرمایه هر شرکت سهامی، به قسمتهای مساوی تقسیم خواهد شد که هر قسمت از آن را سهم مینامند.
تشکیل شرکتهای سهامی عام، نیاز به طی کردن تشریفاتی طولانی دارد. بنابراین برای امور سادهتر و در صورت وجود شرکای کمتر، یک نوع شرکت سهامی به وجود آمده که همان شرکت سهامی خاص است. این مدل شرکت نسبت به شرکت سهامی عام سه تفاوت در زمینه تشریفات دارد:
- تشریفات پذیره نویسی برای شرکتهای سهامی خاص وجود ندارد.
- ورقه تعهد وجود ندارد.
- تشکیل مجمع عمومی موسس لازم نیست.
لازم است بدانید که شرکتهای سهامی خاص، بلافاصله بعد از انجام اقدامات اولیه که شامل موارد زیر هستند، به وسیله موسسان تشکیل میشوند:
- امضای اساسنامه
- تعهد سرمایه؛ تعهد کلیه سهام و پرداخت مبالغ نقدی لازم
- انتخاب مدیران و بازرسان و قبول سمت کتبی آنها
مراحل ثبت شرکت سهامی خاص
ثبت شرکت به معنای انجام اقدامات لازم برای تشکیل یک نهاد برای کسبوکار شما در یک کشور و دریافت مجوزهای موردنیاز برای فعالیت کسبوکار است. هر مرحله از ثبت شرکت در تهران و شهر های دیگر و ثبت کسبوکار مستلزم این است که گزینههای خود را در نظر بگیرید، فرمهای لازم را تکمیل و پر کنید و سپس هزینههای تشکیل پرونده و ثبتنام را پرداخت کنید. برای ثبت شرکت به مشاوره یک حسابدار و یک وکیل نیاز دارید. مراحل ثبت شرکت سهامی خاص باید گامبهگام مراحل زیر را طی نمایید:
نام شرکت را انتخاب و رزرو کنید
شما باید پس از جستجو در پایگاه داده کشور از نامهای مورد استفاده توسط شرکتهای تشکیل شده در سایر شهرها که واجد شرایط انجام تجارت در آنجا هستند، نامی را برای شرکت خود انتخاب کنید. برای جلوگیری از سردرگمی، قوانین کشوری دو شرکت را از داشتن نامهای مشابه منع میکند، بنابراین به چند گزینه فکر کنید که میخواهید در صورت در دسترس نبودن انتخاب برتر خود، از آنها استفاده کنید.